Andrea van Langen wordt griffier in Drechterland “Hoe mooi is dat?”

geplaatst in: Nieuws | 0

Andrea van Langen wordt voorgedragen als nieuwe griffier van de gemeenteraad van Drechterland, het voorstel om haar aan te wijzen, wordt op 19 december 2022 door de raad besproken. Op 22 december neemt zij afscheid van de raad van Medemblik. Zij start in haar nieuwe functie op 2 januari, een volgend hoofdstuk in haar politieke verhaal.

Een raadsgriffier is de eerste adviseur van de gemeenteraad. Zij staat met raad en daad de volksvertegenwoordigers bij.

”Een nieuwe uitdaging, waarbij ik gebruik kan maken van mijn passie voor politiek en me kan blijven inzetten voor onze regio, hoe mooi is dat? Ik kijk uit naar de samenwerking met de raad van Drechterland. Vanuit Andijk, waar ik woon, is Drechterland dichterbij dan Wognum”, aldus van Langen.

Andrea van Langen is op dit moment raadslid voor de VVD in Medemblik. De afgelopen 4 jaar was zij wethouder Ruimtelijke Ordening, in die periode heeft zij zich volop ingezet voor de woningbouw, de wegen, het water en het groen in haar gemeente. Daarvoor was zij werkzaam als Statenlid, raadslid en werkzaam als directeur bij de Regionale Stichting WonenPlus.

Om in het nieuwe jaar een compleet nieuwe en onafhankelijke start te kunnen maken als griffier heeft zij besloten te stoppen met het raadslidmaatschap. Na 16 jaar in de politiek waarvan 12 jaar als raadslid in Andijk en Medemblik en 4 jaar als wethouder komt nu het moment om ruimte te bieden aan een opvolger. Desmin Dekker uit Oostwoud, een ondernemer die zich ook actief heeft ingezet voor de dorpsraad in Oostwoud/Midwoud staat klaar om het stokje over te nemen.

Van Langen volgt Jan Commandeur op. Hij is achttien jaar raadsgriffier geweest en blijft tot zijn pensionering in april 2023 plaatsvervangend griffier van de gemeente.


Andrea van Langen