Andrea van Langen unaniem gekozen tot lijsttrekker VVD Medemblik

geplaatst in: Nieuws | 0

De leden van de VVD in de gemeente Medemblik hebben Andrea van Langen unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Zij is inmiddels ruim drie jaar wethouder ruimtelijke ordening in de gemeente. Van Langen: “Het is een eer om de VVD aan te voeren bij de komende verkiezingen. Mijn motto als wethouder en lijsttrekker is ‘bouwen, bouwen, bouwen’. Vooral betaalbare woningen zijn heel hard nodig voor jong en oud in elke kern.”

De VVD Medemblik heeft ook in 2022 de ambitie weer de grootste partij te worden. “Graag zet ik mijn werk voort na de verkiezingen. Met de regio samen pleit ik voor extra woningbouw. Ook zijn we bezig met een inhaalslag voor bouwplannen in alle kernen. Het snoeien in belemmerende regels is een belangrijk onderdeel van die ambitie. Inmiddels zijn er minder regels voor plannen tot 100 woningen en is het parkeerbeleid versoepeld zodat er meer mogelijkheden zijn om te bouwen” aldus de kersverse lijsttrekker.

Andrea van Langen woont met haar man en twee studerende kinderen in Andijk. In 2001 is zij lid geworden van de VVD. Zij was lange tijd raadslid, fractievoorzitter en een periode Statenlid. Naast de politiek heeft ze diverse leidinggevende functies in het bedrijfsleven gehad. Ook doet ze vrijwilligerswerk in de eigen gemeente. Van Langen ambieert een nieuwe termijn als wethouder. “Ik blijf mij hard maken voor meer woningen, zodat uw en mijn kinderen straks in het mooie West-Friesland kunnen blijven wonen! Laten we kijken wat er wél kan.”

Afdelingscoördinator Ruud Antonius (l) en fractievoorzitter Jack Stam feliciteren lijsttrekker Andrea van Langen op de ledenvergadering van de VVD Medemblik.