VVD Medemblik verwelkomt nieuw commissielid Sjors Heestermans

geplaatst in: Nieuws | 0

In de raadsvergadering van 29 oktober is Sjors Heestermans beëdigd als commissielid voor de VVD. Sjors is 21 jaar en ben een geboren en getogen Medemblikker. Hij studeert bestuurskunde aan de Hogeschool van Amsterdam. “Ik hoop in januari mijn minor af te maken waardoor ik hierna aan de universiteit kan gaan studeren” aldus het kersverse VVD-fractielid. Naast zijn opleiding heeft Heestermans een bijbaantje bij Deen en voetbalt hij bij FC Medemblik.

Sjors vertelt waarom hij de politiek ingaat, een functie waar hij weinig leeftijdsgenoten tegenkomt. “Wat is de reden dat ik commissielid word? Ten eerste zie je niet vaak jonge mensen terug in bijvoorbeeld een gemeenteraad. Terwijl zij juist goede en nieuwe ideeën kunnen hebben die echt wat kunnen toevoegen. Ten tweede kan je problemen oplossen waarvan je het  resultaat direct kan terugzien in bijvoorbeeld mijn eigen wijk.”

“Ik ben lid geworden van de VVD omdat ik het belangrijk vind dat een overheid zorgt dat iedereen op zijn eigen benen kan staan. De VVD is ook een partij die graag regeert en oplossingen zoekt. Vooral de openheid en de bemoediging om je mening te geven hebben ervoor gezorgd dat ik mij hier meteen thuisvoelde.” Als commissielid mag Sjors deelnemen aan alle politieke vergaderingen behalve de raadsvergadering. Het is als het ware een light-versie van het raadslidmaatschap: een ideale leerschool.

De online beëdiging van Sjors Heestermans in de raadsvergadering van 29 oktober 2020.