Misverstand over het voetpad langs de dijk

geplaatst in: Nieuws | 0

Al een tijdje maakt het voetpad langs de dijk bij de Overtoom in Medemblik de tongen los. Wat de VVD betreft blijft een pad op de dijk bestaan. Maar het is ook nooit aan de orde geweest dat het weg zou gaan. GB heeft dat vandaag ook duidelijk aangegeven in hun bericht en wij ondersteunen de inhoud.

De gemeenteraad besloot vorig jaar te laten onderzoeken of een andere toegangsweg naar het parkeerterrein mogelijk is. Zodat parkeren achter de dijk aantrekkelijker wordt. Door initiatiefnemers GB, VVD, PvdA en PWF is heel duidelijk gezegd dat het voetpad moest blijven, maar eventueel óp de dijk.

Waar is het misverstand ontstaan? Het Hoogheemraadschap wil de rotonde bij de molen dit najaar veranderen in een kruising (het is namelijk hun weg). Op een tekening lijkt het voetpad van de dijk niet meegenomen. Althans, het is helemaal niet duidelijk getekend. Zo ontstond dus verwarring.

Hoe het parkeerterrein en een (eventueel andere) toegangsweg eruit gaat zien is nog niet bekend. Pas later dit jaar vindt er discussie plaats in de gemeenteraad. Wij willen dat het aantrekkelijker wordt om op dat terrein te parkeren. De positie van de VVD is duidelijk: wat er ook gebeurt, een voetpad op de dijk blijft.

Mark Raat, fractievoorzitter VVD Medemblik