VVD: bespaar waar mogelijk maar blijf bouwen

geplaatst in: Nieuws | 0

Besparen waar mogelijk en meer woningen voor koop en huur bouwen: dat vindt de VVD essentieel. In de vergadering van 2 juli stelde de gemeenteraad de uitgangspunten vast voor de begroting van 2021 e.v. De financiën van de gemeente staan onder druk. De kosten voor jeugdzorg en het sociaal domein lopen op, terwijl de gemeente die taken verplicht moet uitvoeren. En net als bij inwoners en ondernemers hakt ook de coronacrisis er in.

Besparingen zijn onvermijdelijk. Wat de VVD betreft doen we (bijv.) voor duurzaamheid niet meer dan wettelijk verplichte dingen. Investeringen zijn ook nodig want stilstand is achteruitgang. Samen met BAMM, GB, CDA en PvdA dienden we een voorstel in om de bouw aan te jagen: maak de aantallen huizen die de gemeente van de provincie mag bouwen versneld op. Dit plan haalde een meerderheid.

Grote projecten mogen niet stil komen te staan, maar er kan misschien wel bespaard worden. Voor het dorpshuis van Abbekerk en zwembad van Wervershoof wordt daar nog eens goed naar gekeken. Ook willen we de tweede sporthal in Wognum, maar dan in de goedkope variant die de verenigingen bedachten. Dit najaar wordt alles tegen elkaar afgewogen bij de begroting. De uitbreiding van het buitendijkse parkeerterrein in Medemblik moet wel direct doorgaan.

Namens de VVD-fractie van Medemblik,

Mark Raat