VVD: gemeente wees soepel bij tijdelijk uitbreiden terras

geplaatst in: Nieuws | 0

De VVD Medemblik wil dat de gemeente meewerkt als horeca-ondernemers hun terras willen vergroten. Vanaf 1 juni mag de sector weer open, mits er voldoende afstand is tussen de tafeltjes en klanten. Een tijdelijke uitbreiding van het aantal m2 biedt uitkomst. VVD-fractievoorzitter Mark Raat: ‘Wij roepen de burgemeester op om per situatie te bekijken wat mogelijk is, buiten de huidige vergunningen.’

Het verschilt natuurlijk wel per horecazaak. Niet iedereen heeft een terras of een locatie waar je kunt uitbreiden in m2, bijvoorbeeld omdat de weg dan geblokkeerd wordt. Raat: ‘Het gaat er vooral om dat de gemeente meedenkt over wat wél kan in plaats van wat niet. Een tijdelijke versoepeling is in belang van de gehele sector, ook voor de aantrekkelijkheid van Medemblik.’ De VVD hoopt dat andere partijen de oproep steunen. 

Voor horeca aan de Oosterhaven in Medemblik zijn de terrassen eenvoudig uit te breiden zonder het verkeer te hinderen. Ook op andere plekken zijn wellicht creatieve oplossingen mogelijk.