Industrieterrein Overspoor/Westerspoor

geplaatst in: Nieuws | 0

Op zaterdag 15 februari j.l. vertrok een VVD-delegatie richting Interpromo op industrieterrein Overspoor om Hans Boukens een taart te overhandigen. Hans is niet alleen een gedreven ondernemer maar bovendien zet hij zich ook, op meerdere gebieden, in voor de ondernemers uit Wognum en Nibbixwoud. Allereerst is hij voorzitter van de ondernemersvereniging Wognum Nibbixwoud en verdedigt hij de belangen van de ondernemers uit deze kernen. Daarnaast heeft hij zich ingespannen voor de aanleg van een supersnel glasvezelnetwerk op Overspoor/Westerspoor en zet hij zich in voor de metamorfose van Overspoor/Westerspoor naar Bedrijvenpark A7 West.

Ook maakt hij zich sterk voor de verduurzaming en revitalisering van dit industrieterrein. Tenslotte knokt Hans voor een rechtstreekse aansluiting van Overspoor/Westerspoor op de A7. Voor de VVD was dit aanleiding om Hans de VVD-taart te overhandigen en een meeting met het VVD-statenlid Bas de Wit en de wethouders Andrea van Langen en Harry Nederpelt te organiseren om nader over de plannen/wensen van Hans Boukens van gedachten te wisselen. Hierbij lichtte Hans gepassioneerd zijn ideeën toe waarbij hij betoogde dat Overspoor/Westerspoor, door zijn ligging aan de A7, uniek is en dat wij het niet moeten laten verpauperen.

Een directe aansluiting op de A7 zou het industrieterrein een enorme impuls geven en een kans bieden om het gebied verder te ontwikkelen. In aanvulling hierop gaf de heer Nic Wit van Wit Wognum B.V. aan dat wij niet naar de korte maar naar de lange termijn moeten kijken. Ook moet niet de hoogte van de investering maar de financiering het uitgangspunt zijn. Tenslotte wees hij op de verkeersveiligheid en een goede ontsluitingsweg naar Nibbixwoud.

Naar aanleiding van het bovenstaande gaf de heer Bas de Wit aan dat er op de provincie een potje voor revitalisering van industrieterreinen aanwezig is. Hij zal onderzoeken of de ideeën m.b.t. de ontsluiting van dit industrieterrein ook voor een bijdrage uit dit potje in aanmerking komt. Tenslotte hebben wij afgesproken dat ik over een maand een nieuwe meeting zal organiseren teneinde de bevindingen van Bas de Wit te bespreken.

Tekst: Tom Beerepoot

V.l.n.r.: Nic Wit, Andrea van Langen, Hans Boukens, Bas de Wit, Jan de Vries en Tom Beerepoot. De foto is gemaakt door Harry Nederpelt.