VVD blij met nieuwbouw Zeehoek, maar teleurgesteld voor tennisvereniging de Kaag

geplaatst in: Nieuws | 0

Het heeft even geduurd maar eindelijk kan stichting de Zeehoek aan het werk met de nieuwbouw van het zwembad. De VVD is lang betrokken bij het onderwerp en wij zijn dan ook blij dat er in de raadsvergadering van donderdag 1 november een definitief besluit is genomen. Het nieuwe zwembad komt aan de Vok Koomenweg. Een locatie die geografisch bijna midden in de gemeente ligt. Door deze unieke locatie kan goed gebruik worden gemaakt van de restwarmte van de rioolzuivering die er vlak naast ligt. De wethouder stelde voor het zwembad gasloos te maken, maar wij waren bang dat bij strenge vorst het zwembad dan niet op warmte kan komen. Daarom is er gekozen voor een energieneutraal of bijna energieneutraal zwembad met als streven nul op de meter en zo duurzaam mogelijk. GB, VVD en de BAMM namen het initiatief dit zo aan te passen.

Wij hadden ook graag gezien dat de stichting de aanbesteding zou begeleiden, maar daar was geen draagvlak voor. Laten we er dan in ieder geval voor zorgen dat straks zoveel mogelijk regionale en lokale bedrijven kans krijgen om als (onder)aannemer mee te werken aan de bouw! Gelukkig was er wel een meerderheid voor het plan van CU, VVD en BAMM (met steun van CDA en PWF) om straks de stichting ook eigenaar van het zwembad te laten zijn en niet de gemeente. Het bestuur bewijst al decennia professioneel en adequaat het bad te beheren en dat mogen ze blijven doen. Dat gaat veel sneller en goedkoper dan als de gemeente eigenaar is. Uiteraard is goede samenwerking met de gemeente wel een vereiste. Er is immers veel belastinggeld mee gemoeid.

Het prijskaartje is ruim 12 miljoen euro, maar wij hopen dat door de duurzame bouw de energiekosten zodanig kunnen worden teruggedrongen, dat dit een win-winsituatie gaat opleveren. En ook nog belangrijk is het feit, dat door verplaatsing van het zwembad  het zwembadterrein  vrij komt voor woningbouw. Daarom feliciteren wij al onze inwoners met dit mooie besluit. Het wordt een bad waarin alle doelgroepen zich kunnen vinden met beweegbare bodems enz.

Tot slot vind ik het wel jammer dat er geen meerderheid was voor de verplaatsing van tennisvereniging De Kaag naar de Westrand. Alleen VVD en CDA stonden hier achter, maar 12 stemmen was onvoldoende voor een meerderheid. Wij waren juist erg gecharmeerd van de plannen van de vereniging. Alle sport op een mooie nieuwe locatie, en dan was er ook woningbouwgrond vrijgekomen bij de huidige locatie. Straks is er in Wervershoof geen vierkante meter grond meer beschikbaar voor woningbouw. Terwijl onze jongeren maar wat graag een woning willen (laten) bouwen. Over jongeren gesproken: ik ben erg blij dat onze dorpsgenoot Bob Knijn de VVD-fractie komt versterken. Hij is donderdag beëdigd als commissielid. Ik wil hem vanaf deze plaats alvast heel veel succes wensen!

Dirk Steltenpool