Mark Raat draagt fractievoorzitterschap VVD Medemblik over aan Jack Stam

geplaatst in: Nieuws | 0

Per 1 januari 2021 wordt Jack Stam de nieuwe fractievoorzitter van de VVD Medemblik. Hij neemt het stokje over van Mark Raat, die vanwege een nieuwe baan minder tijd aan de politiek kan besteden. ‘Het is geen gemakkelijk besluit, maar ik moet keuzes maken. In het nieuwe jaar ga ik starten met een promotieonderzoek en dat vraagt focus.’

Raat blijft wel actief als raadslid: ‘Ook in die rol zijn er genoeg uitdagingen, maar dat is beter te combineren met mijn andere werkzaamheden. Terwijl je als fractievoorzitter allerlei extra taken verricht. Ik heb die functie vanaf 2014 ingevuld, maar na zes jaar is het mooi geweest.’

Jack Stam, momenteel al vice-fractievoorzitter, zal de VVD in ieder geval tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 aanvoeren: ‘Ik ga mijn best doen deze rol zo goed mogelijk in te vullen.’ Heeft u zelf interesse om politiek actief te worden, of bent u gewoon nieuwsgierig en betrokken? Benader ons via het contactformulier op vvdmedemblik.nl

Mark Raat en Jack Stam