Raadslid (fractievoorzitter)
Jack Stam
EmailFacebook
Wognum
06

Waarom bij de VVD?

Beroep

Naast raadslid ben ik voorzitter van de kantinecommissie van s.v. Spartanen (de vereniging waar ik tot voor kort voorzitter van was). Ik geloof in het individu en de kracht van de vrijheid (mensen, instellingen en verenigingen regelen zoveel mogelijk zelf). Vrijheid mag niet ten koste gaan van anderen en daarom is het belangrijk dat iedereen die het echt nodig heeft hulp krijgt. Mijn speerpunten zijn: meer woningen, beheersbaar maken van het sociaal domein en verenigingsleven.

Jack stelt zich voor:

 

Meer info over Jack:

Op 14, 15 en 16 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Het moment waarop u meebeslist hoe en door wie Medemblik de komende vier jaar zal worden bestuurd. De gemeente heeft veel meer invloed op ons dagelijks leven dan veel mensen denken. Zo beslist de raad over cultuur, de bouw van woningen, veiligheid van de wegen, over recreatie, sport en subsidies voor verenigingen. De gemeente heeft ook de verantwoordelijkheid voor de jeugdzorg, thuiszorg, zorg voor ouderen en mensen met een beperking. Welke beslissingen de gemeente hierover neemt, hangt voor een belangrijk deel af van wie er in de gemeenteraad zitten. Breng uw stem uit en zo kunt u direct invloed uitoefenen op de keuzes die gemaakt gaan worden.

Ga in ieder geval stemmen op 14, 15 of 16 maart.

Hopelijk stemt u dan VVD, want wij proberen al jaren het verschil te maken en willen dat ook komende vier jaar doen. Momenteel ben ik fractievoorzitter van de VVD Medemblik en ik zou graag wederom gekozen willen worden als gemeenteraadslid. Met twee nieuwe jonge mensen in de top 5 en ook ervaren politici hebben we straks een sterke fractie! Naast mijn raadslidmaatschap ben ik een actief vrijwilliger bij de s.v. Spartanen en weet ik door mijn jarenlang voorzitterschap wat er speelt bij de verenigingen.

Aantal speerpunten:

  • Meer betaalbare woningen voor starters en senioren. Wij richten onze focus volledig op realisatie van plan de Commandeur. (375 woningen achter Leekerweide)
  • Verenigingen vormen het cement van onze samenleving. Verenigingen moeten en kunnen veel zelf regelen, maar steun vanuit de gemeente blijft nodig. Daarom zijn de subsidies voor jeugdleden van groot belang.
  • Oplossen van gevaarlijke verkeerssituaties.
  • 2e sporthal moet er komen en gymzaal nu eindelijk gaan opknappen.
  • De kosten in het Sociaal Domein blijven maar stijgen en de uitvoering moet echt anders. Minder zorgaanbieders en de zorg moet komen daar waar het echt nodig is. Als we dat niet doen hebben we geen euro’s meer te besteden voor verenigingen, cultuur en dorpshuizen.

De VVD heeft zoals u wellicht heeft gelezen geprobeerd om het roer echt om te gooien. Dat werd ons niet altijd in dank afgenomen, maar we staan voor onze keuzes en proberen anders en creatief te zoeken naar mogelijkheden en oplossingen om Medemblik nog mooier te maken. In de raadszaal kunnen wij het verschil.


Politieke functies

Nevenactiviteiten